Preliv:500 ml slatke pavlake200 gr čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
Pripremiti dve posude za mućenje. Odvojiti belanca i žumanca, staviti u dve posude posebno. Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Zatim umutiti žumanca, dodati 100 gr šećera i mutiti dok žumanca ne pobele.
Na tihoj vatri otopiti margarin i 100 gr čokolade.
U umućena žumanca dodati brašno i prašak za pecivo. Izmešati kašikom.
Dodati otopljen margarin sa čokoladom pa opet izmešati. Dodati i umućena belanca i kašikom sve dobro izjednačiti u homogenu smesu.
Kalup za pečenje (25x35) malo podmazati i sipati umućenu smesu. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 minuta.
U šerpu sipati 500 ml slatke pavlake, dodati 1 kašiku šećera, 200 gr čokolade i sve zajedno otopiti na srednjoj temperaturi bez ključanja.
Preko ohladjene kore preliti topao krem sa pavlakom. Ostaviti na nekoliko sati da se dobro ohladi, najbolje preko noći...
コメント