U činiju staviti meso, jaje, malo soli, biber, sitno naseckan ili izgnječen beli luk, kašiku brašna, pola praška za pecivo. Sve sjediniti i dobro izmešati. Ostaviti 10 minuta. Zatim napraviti ćuftice, malo uvaljati u brašno i na ulju ispržiti sa svih strana. Kada su gotove, izvaditi na tanjir.
U posudu u kojoj su se pržile ćuftice staviti naseckani crni luk, lagano propržiti, dodati mleveni paradajz, mlevenu papriku, suvi začin, po potrebi so, lovorov list, kašiku brašna. Brzo sve izmešati i po malo dolivati vodu da bi se sve lepo izjednačilo. Ostaviti da prokuva pa onda ubaciti ćuftice. Kuvati 40 - 50 minuta na tihoj vatri dok se sos lepo ne ukuva . Povremeno proveriti gustinu sosa, po potrebi doliti vodu do željene gustine.
Ćuftice možete posluziti uz krompir pire, kuvani pirinač... Prijatno !
Comments