Po ukusu so, biber, ruzmarin, vegete, mlevene suve paprike.
Ulje
Meso isečeno na šnicle malo izlupati i rastanjiti čekićem. Vrhom noža izbockati na nekoliko mesta. Staviti u činiju, dodati začine po ukusu i malo preliti uljem. Uvaljati i ostaviti u frižideru bar na 1 sat.
U tiganj ili šerpu sipati 2 - 3 kašike ulja, zagrejati na srednjoj temperaturi pa staviti naseckani luk. Malo ispržiti pa dodati šnicle. Posle 5 minuta okrenuti šnicle pa pržiti nekoliko minuta. Doliti 1 čašu vode, poklopiti i dinstati 15-ak minuta. Ponovo doliti čašu vode i još malo dinstati. Kad ispari malo vode, dodati naseckano povrće, okrenuti šnicle i uz povremeno dolivanje malo vode dinstati dok šnicle ne postanu mekane.
Izvaditi šnicle na tanjir pa viljuškom ili štapnim mikserom usitniti povrće. Vratiti šnicle u posudu i po potrebi dodati začine. Služiti toplo uz kuvani krompir, pire krompir, pirinač, testenine... Prijatno!
コメント