top of page

ŠTRUDLA

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

1/2 l mleka

1 kockica kvasca 4 jaja

6 kašika kristal šećera

5 kašika ulja

Kora jednog limuna

Oko 1 kg. brašna

Malo šećera u prahu


U maloj posudi staviti kvasac, kašičicu šećera, malo mlake vode i izmešati.

U većoj posudi umutiti jaja. Prvo belanac i 6 kašika šećera pa dodati žumanca. Kada je dobro umućeno, dodati ulje, koru limuna, nadošao kvasac i toplo mleko. Dodavati brašno u malim količinama i umesiti testo da bude mekano. Ostaviti da testo nadodje oko 45 minuta.

Pobrašniti sto, izručiti testo i podeliti na 3 dela. Rastanjiti oklagijom veličine pleha i svaki deo namazati dzemom po vašem izboru. Umotati kao rolat i staviti u pleh da naraste oko 30 minuta. Premazati mlekom i staviti u hladnu rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni. Kada je štrudla zlatno žute boje, isključiti rernu i ostaviti još 10 minuta u rerni. Ostaviti da se malo prohladi i tek onda iseći. Možete posuti šećerom u prahu. Prijatno !

50 views0 comments

Recent Posts

See All