U maloj posudi staviti kvasac, kašičicu šećera, malo mlake vode i izmešati.
U većoj posudi umutiti jaja. Prvo belanac i 6 kašika šećera pa dodati žumanca. Kada je dobro umućeno, dodati ulje, koru limuna, nadošao kvasac i toplo mleko. Dodavati brašno u malim količinama i umesiti testo da bude mekano. Ostaviti da testo nadodje oko 45 minuta.
Pobrašniti sto, izručiti testo i podeliti na 3 dela. Rastanjiti oklagijom veličine pleha i svaki deo namazati dzemom po vašem izboru. Umotati kao rolat i staviti u pleh da naraste oko 30 minuta. Premazati mlekom i staviti u hladnu rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni. Kada je štrudla zlatno žute boje, isključiti rernu i ostaviti još 10 minuta u rerni. Ostaviti da se malo prohladi i tek onda iseći. Možete posuti šećerom u prahu. Prijatno !