Ukusni i sočni kolači koji nestaju još u toku pripreme...
Potrebno je:
Za biskvit:
2 jaja
Prstohvat soli
100 gr šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
200 ml mleka
180 gr brašna
20 gr kakaa
1 prašak za pecivo
100 ml mleka za natapanje
Fil:
1 veća banana
1 puding od vanile
400 ml mleka
5 kašika šećera
50 gr margarina
200 ml slatke pavlake ( ili 1 kesica šlaga )
Za fil razmutiti puding i šećer u malo mleka a ostatak staviti da zakuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, sipati puding pa vratiti na ringlu. Uz neprekidno mešanje skuvati puding do željene gustine. Dodati margarin, mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se skroz ohladi.
Za biskvit u posudu za mućenje staviti jaja, prstohvat soli, šećer, vanilin šećer i dobro umutiti. Sipati ulje i mleko pa malo promešati. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmešati pa dodati u umućena jaja. Žicom ili kašikom sve dobro izmešati da nema grudvica.
U pleh staviti papir za pečenje pa izliti umućenu smesu. Staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i peći oko 15 minuta ( zavisno od šporeta ).
Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa čašom izvaditi krugove. Ostatak biskvita usitniti da izgleda kao mrvice.
Svaki krug biskvita poprskati sa malo mleka. Hladan puding prebaciti u kesu za zamrzavanje ( ili za ukrašavanje ), odseći vrh pa stavljati po malo na svaki krug biskvita. Bananu iseći na krugove pa naredjati preko pudinga.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa staviti preko banane. Možete koristiti špric za ukrašavanje ili stavljati kašikom. Na kraju, svaki krug posipati usitnjenim biskvitom i oblikovati bombicu.
Ostaviti u frižideru ( ako imate strpljenja ) da se malo ohlade pa poslužiti. Prijatno!
Comments