Potrebno je:
Za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašike ulja
5 kašika brašna
1/3 praška za pecivo
Za voćni fil:
400 gr očišćenih višanja ( svežih ili smrznutih )
300 gr šećera
400 ml vode
1 puding od malina ili jagoda
Za žuti fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
200 gr šećera
125 gr margarina

Prvo pripremiti žuti fil. U malo mleka razmutiti puding a ostatak staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati šećer i razmućen puding pa vratiti na ringlu da se kuva. Kad se zgusti, dodati naseckan margarin i mešati dok se ne istopi i masa ne postane kremasta. Ostaviti da se skroz ohladi.
Očišćene višnje staviti u šerpu, dodati šećer i vodu, izmešati i staviti da se kuva na srednjoj teperaturi uz povremeno mešanje. Možete usitniti višnje štapnim mikserom ili usitniti kašikom. Posle 10-ak minuta razmutiti puding u malo vode pa sipati u višnje. Kuvati dok se ne zgusti pa ostaviti da se ohladi.
Sad pripremiti biskvit. Mikserom mutiti jaja, dodati šećer i još malo mutiti dok se ne istopi šećer. Dodati ulje, brašno i prašak za pecivo, izmešati kašikom pa prebaciti u pleh ( oko 30 x 40 cm ) obložen papirom za pečenje. Poravnati i staviti da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti voćni fil, pa preko žuti fil.

Comments