top of page

DJUVEČ

Potrebno je:

500 gr svinjskog mesa

1 glavica crnog luka

3 - 4 krompira

1 šolja mlevenog paradajza ( oko 0,2 ml )

150 gr pirinča

1 šargarepa

1 paprika

1 lovorov list

1 kašika mešavine začina

1 kašika mlevene začinske paprike

1/2 kašičice mlevenog bibera

Po ukusu soli i peršuna

1/2 šolje ulja


Na ulju ispržiti seckani crni luk, dodati meso isečeno na manje komade i dinstati nekoliko minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Dodati naseckani krompir isečen na komadiće, naseckanu šargarepu, dobro opran pirinač, seckanu papriku, mešavinu začina, mleveni paradajz, mlevenu papriku, lovorov list, biber, posoliti po ukusu i sve dobro izmešati. Sipati mlaku vodu da sve dobro prelije i dinstati oko 15 minuta da pirinač malo nabubri. Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti djuveč da se zapeče oko 30 minuta.

(Ako je tečnost isparila u dinstanju, doliti još malo tople vode pa onda staviti u rernu).

Gotovo jelo poslužiti toplo uz salatu po vašem izboru. Prijatno!

212 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating