U malo mlakog mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, izmešati i ostaviti par minuta.
U posudu staviti polovinu brašna, dodati ulje, so i pripremljen kvasac. Dodati ostatak mleka i uz postepeno dodavanje preostalog brašna umesiti meko testo. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko 1 sat da testo naraste.
Izručiti testo na radnu površinu posutu brašnom, malo premesiti pa podeliti na male loptice u zavisnosti od veličine kiflica koje želite da dobijete.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom ( u elipsasti oblik ). Jednu polovinu premazati malo ajvarom, dodati naseckanu čajnu i komadiće sira po želji. Drugu polovinu izreckati nožem na nekoliko mesta. Lagano urolati testo da vam ne ispada nadev i motati sve do kraja da vam reckani deo bude odozgo. Tako uraditi sa svim lopticama i redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti oko 30 minuta da malo narastu. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći oko 25 - 30 minuta da blago porumene. Prijatno!
Comments