U 300 ml mleka razmutiti puding a ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti da se kuva. Kad zakuva skloniti sa šporeta, dodati šećer, sipati razmućen puding pa vratiti da se kuva uz neprekidno mešanje dok se ne zgusti. Dodati naseckani maslac ili margarin pa mešati dok se ne istopi. Dodati i kiselu pavlaku pa sve dobro izmešati i ujednačiti kremu.
Piškote izlomiti ili iseći na komade pa ubaciti u kremu. Promešati.
Jagode i banane naseckati na komade pa i njih dodati u još toplu kremu. Lagano promešati.
Dublju tepsiju 20 x 30 cm malo podmazati maslacem pa isipati pripremljenu smesu. Rasporediti i poravnati pa ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa premazati ceo kolač.
Ostaviti kolač na nekoliko sati, najbolje preko noći. Prijatno!
Comments