top of page

KOLAČ SA KRUŠKAMA

Potrebno je:

400 gr mlevene plazme

125 gr margarina

500 gr krušaka

700 ml vode

200 gr šećera

2 pudinga od vanile

Sok od 1/2 limuna

100 gr šlaga

100 gr bele čokolade

Kalup ili tepsija 25 x 25


U posudu staviti plazma keks. Rastopiti margarin pa sipati u plazmu i kašikom sve dobro izmešati. Masa će biti mrvičasta. Isipati keks u kalup i kašikom ravnomerno rasporediti i lagano pritiskati da svuda bude ista debljina.

Oljuštiti i očistiti kruške, naseckati na sitne kockice ili tanke listiće.

U šerpu sipati 400 ml vode, staviti na ringlu pa dodati kruške. Dodati šećer i sok od limuna, promešati i kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Posebno razmutiti puding u 300 ml vode, sipati u prokuvane kruške i kuvati nekoliko minuta dok se fil ne zgusti.

Dok je fil još vruć, sipati preko keksa, kašikom ravnomerno poravnati i ostaviti u frižideru da se skroz ohladi.

Umutiti šlag po uputstvu sa kesice, staviti preko kolača i ukrasiti po želji. Ja sam stavila i rendanu belu čokoladu ( nije obavezno ). Prijatno!



876 views0 comments

Recent Posts

See All