Potrebno je:
400 gr mlevene plazme
125 gr margarina
500 gr krušaka
700 ml vode
200 gr šećera
2 pudinga od vanile
Sok od 1/2 limuna
100 gr šlaga
100 gr bele čokolade
Kalup ili tepsija 25 x 25
U posudu staviti plazma keks. Rastopiti margarin pa sipati u plazmu i kašikom sve dobro izmešati. Masa će biti mrvičasta. Isipati keks u kalup i kašikom ravnomerno rasporediti i lagano pritiskati da svuda bude ista debljina.
Oljuštiti i očistiti kruške, naseckati na sitne kockice ili tanke listiće.
U šerpu sipati 400 ml vode, staviti na ringlu pa dodati kruške. Dodati šećer i sok od limuna, promešati i kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Posebno razmutiti puding u 300 ml vode, sipati u prokuvane kruške i kuvati nekoliko minuta dok se fil ne zgusti.
Dok je fil još vruć, sipati preko keksa, kašikom ravnomerno poravnati i ostaviti u frižideru da se skroz ohladi.
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice, staviti preko kolača i ukrasiti po želji. Ja sam stavila i rendanu belu čokoladu ( nije obavezno ). Prijatno!
コメント