Margarin i čokoladu istopiti na pari ( u šerpu sipati vodu do polovine i staviti da kuva a preko nje malo manju šerpu u kojoj su margarin i čokolada i tako na vodenoj pari istopiti ).
Promešati da se sve dobro izjednači do tečne mase. Skloniti da se par minuta prohladi.
Za to vreme umutiti jaja i šećer pa dodati brašno. Dobro umutiti pa dodati po malo još toplu otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje. U kalup staviti korpice za mafine pa izliti smesu malo više od pola korpice. Ostaviti prazno 2-3 milimetara od vrha. Peku se u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 6 - 7 minuta. Nikako ne više. Pečene izvaditi iz rerne, ostaviti 1 - 2 minuta pa izvaditi iz kalupa. Kolač je prelep dok je još topao jer onda čokolada izlazi iz kolača baš kao lava. Odličan je i hladan tako da je prava poslastica za sve one koji vole čokoladu.
Commentaires