U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadodje.
U posudu staviti brašno, ulje, rendanu koru limuna, so i nadošao kvasac. Sa mlakom vodom zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da nadodje 30 - 40 minuta. Brašnom posuti radnu površinu, izručiti nadošlo testo i rastanjiti oklagijom na debljinu 1 cm.
Po našem običaju se Mladenčići uvek prave posni, jer padaju u vreme velikog Vaskršnjeg posta. Trebalo bi napraviti 40 komada ali ako se ne uklapa u količini testa, možete zadnji napraviti malo veći ili manji. Bitno je da budu 40.
Redjati na podmazanom plehu ili na papiru za pečenje. Prekriti i ostaviti da narastu oko 30 minuta. Premazati sa malo ulja i izbockati grančicom bosiljka. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 20 minuta. Dok su još topli, premazati medom. Prijatno !
Comments