500 ml slatke pavlake 200 gr crne čokolade200 gr eurokrema ili nutelle
Umutiti belanca, dodati šećer i žumanca pa još malo mutiti da se istopi šećer. Dodati ulje pa opet sve umutiti. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Pleh dimenzija 35 x 25 cm podmazati uljem, pa posuti brašnom.
Istresti umućenu smesu, poravnati i staviti da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Toplu koru preliti čokoladnim mlekom.
Za krem pomešati gustin, šećer i malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati smesu sa gustinom i mešati dok se ne zgusne. Ukuvan krem prekriti folijom, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin ili maslac sobne temperature pa mu dodati ohladjen krem i sve dobro izmešati i umutiti.
Pripremljen krem prebaciti i premazati preko kore u plehu i poravnati.
Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela, ali da ne provri.
Posebno u ciniju staviti izlomljenu čokoladu i eurokrem pa preliti zagrejanom pavlakom i mešati dok se sve ne istopi. Malo prohladiti pa preliti preko kolača i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru. Prijatno!
Comments