top of page

PAPRIKAŠ SA SVINJSKIM MESOM

Updated: Nov 9, 2022

Potrebno je:

500 - 600 gr svinjskog mesa

3 glavice crnog luka

3 - 4 sveže mesnate paprike

2 paradajza ( ili pelat )

So, biber, mešavina začina ( vegete ), mlevena paprika, ruzmarin, ulje.


Meso iseckati na kockice. U šerpu ili dublji tiganj sipati ulje, zagrejati pa staviti naseckano meso. Propržiti sa svih strana. Dodati naseckani luk, izmešati pa dodati naseckanu papriku. Ispržiti nekoliko minuta pa dodati oljušten i sitno naseckan paradajz ili pelat. Dodati i začine po ukusu i uz povremeno mešanje i dolivanje vode dinstati dok meso ne omekša.

Povrće će dati svoj doprinos i sočnost mesu i kad sve dobije jednu homogenu gustinu, paprikaš je spreman za posluživanje. Odličan obrok uz omiljenu salatu. Savršen uz pirinač, pire krompir, testenine... Izbor je na vama. Prijatno!






Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page