top of page

SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM

Updated: Nov 9, 2022

Potrebno je:

1 litar mleka

1 šoljica vode ( oko 150 ml )

150 gr. pirinča

1 vanilin šećer

6 kašika šećera

100 gr čokolade ( mlečne ili za kuvanje )

50 gr margarina


Pirinač dobro oprati u mlakoj vodi dok voda ne ostane bistra.

Staviti opran pirinač u šerpu, šoljicu vode i prokuvati na tihoj vatri

5 - 10 minuta uz povremeno mešanje. Voda će ispariti pa dodati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvati 20 - 25 minuta ovisno od ringle. Potrebno je često mešati da se pirinač ne bi zalepio za dno šerpe.

Dodati margarin i čokoladu na kockice pa dobro izmešati da se sve istopi. Kuvati još oko 10 - 15 minuta. Kada dobijemo masu kao puding i kada pirinač postane mekan, sutlijaš je gotov.

Sipati topao sutlijaš u posudice, ukrasiti seckanom čokoladom i ostaviti da se ohladi ( može se služiti i topao, savršen je u svakom smislu ). Prijatno!




644 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating