top of page

ZAPEČENE MAKARONE SA MLEVENIM MESOM

Writer: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Potrebno je:

400 gr makarona

300 gr mlevenog mesa

1 šargarepa

1 manja glavica crnog luka 200 ml mlevenog paradajza

Malo ulja

2 jaja

150 ml jogurta

1 kašika kisele pavlake

Po ukusu malo mlevene kurkume, so, mešavina začina, origano.


U šerpu sipati vodu, staviti da proključa i makarone obariti po uputstvu na pakovanju. Ocediti. Šargarepu očistiti i izrendati. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk i mleveno meso, posoliti, zatim dodati rendanu šargarepu, začiniti po ukusu, usuti pola šolje vode i dinstati (10-15 minuta).

Vatrostalnu činiju ovlaš podmazati i sipati polovinu skuvanih makarona, preko rasporediti meso, zatim mleveni paradajz i odozgo staviti preostale makarone.

Umutiti jaja, dodati pavlaku i jogurt, izmešati i preliti makarone. Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služiti toplo. Prijatno!

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page