1 manja glavica crnog luka200 ml mlevenog paradajza
Malo ulja
2 jaja
150 ml jogurta
1 kašika kisele pavlake
Po ukusu malo mlevene kurkume, so, mešavina začina, origano.
U šerpu sipati vodu, staviti da proključa i makarone obariti po uputstvu na pakovanju. Ocediti. Šargarepu očistiti i izrendati. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk i mleveno meso, posoliti, zatim dodati rendanu šargarepu, začiniti po ukusu, usuti pola šolje vode i dinstati (10-15 minuta).
Vatrostalnu činiju ovlaš podmazati i sipati polovinu skuvanih makarona, preko rasporediti meso, zatim mleveni paradajz i odozgo staviti preostale makarone.
Umutiti jaja, dodati pavlaku i jogurt, izmešati i preliti makarone. Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služiti toplo. Prijatno!
Comments