top of page

KUGLOF OD LIMUNA

Potrebno je:

250 gr omekšalog margarina (malo za podmazivanje kalupa)

250 gr mekog brašna

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli 200 gr šećera u prahu

Narendana korica od 3 limuna 4 jaja

Sirup: 100 grama šećera u prahu, sok od 3 limuna

Glazura: 100 grama šećera u prahu, malo hladna voda


Dobro podmazati kalup margarinom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

U jednoj posudi izmešati brašno, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi staviti omekšali margarin na sobnoj temperaturi, dodati šećer i koricu limuna. Sve dobro umutiti u svetlu glatku smesu. Dodati jedno po jedno jaje i dobro izmiksati. Postepeno dodavati brašno i sve lagano ismešati kašikom. Smesu preliti u podmazan kalup i peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Za to vreme pripremiti sirup, tako što će te pomešati šećer sa sokom od limuna u posudi i zagrejati do ključanja. Ostaviti da se prohladi.

Pečen kuglof ostaviti da se malo ohladi pa preliti sirupom, ostaviti u kalupu još pola sata da upije sirup.

Izvaditi kuglof iz kalupa, sačekati da se skroz ohladi pa preliti glazurom od šećera i vode ( količinu vode dodavati po malo dok se ne dobije glatka masa za preliv ).

Preko kuglofa možete dodati rendanu koricu limuna. Prijatno!

570 views0 comments

Recent Posts

See All