250 gr omekšalog margarina (malo za podmazivanje kalupa)
250 gr mekog brašna
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli200 gr šećera u prahu
Narendana korica od 3 limuna4 jaja
Sirup: 100 grama šećera u prahu, sok od 3 limuna
Glazura: 100 grama šećera u prahu, malo hladna voda
Dobro podmazati kalup margarinom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
U jednoj posudi izmešati brašno, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi staviti omekšali margarin na sobnoj temperaturi, dodati šećer i koricu limuna. Sve dobro umutiti u svetlu glatku smesu. Dodati jedno po jedno jaje i dobro izmiksati. Postepeno dodavati brašno i sve lagano ismešati kašikom. Smesu preliti u podmazan kalup i peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Za to vreme pripremiti sirup, tako što će te pomešati šećer sa sokom od limuna u posudi i zagrejati do ključanja. Ostaviti da se prohladi.
Pečen kuglof ostaviti da se malo ohladi pa preliti sirupom, ostaviti u kalupu još pola sata da upije sirup.
Izvaditi kuglof iz kalupa, sačekati da se skroz ohladi pa preliti glazurom od šećera i vode ( količinu vode dodavati po malo dok se ne dobije glatka masa za preliv ).
Preko kuglofa možete dodati rendanu koricu limuna. Prijatno!
Comentários