top of page

ŠTANGLICE SA MALINAMA

Updated: May 15, 2022

Potrebno je:

Biskvit

6 jaja

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

150 ml ulja

150 ml jogurta

6 kašika brašna

1/2 prašak za pecivo

Krem sa malinama

500 g malina

6 kašika šećera

2 pudinga od malina

500 ml vode + 200 ml vode

Beli krem

1 l mlijeka

8 kašika šećera

2 vanilin šećera

110 g gustina ili 150 gr brašna

200 g margarina ili maslaca

Dekoracija:

Rendana čokolada


Prvo je potrebno napraviti beli krem, tako da se može hladiti dok pripremate ostalo.

U posudu staviti gustin, šećer, vanilin šećer i prelijte sa 200 ml mleka, sve izmešati kašikom.

Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa strane i sipati pripremljenu smesu.Vratiti na ringlu i ukuvati krem. Ostaviti da se ohladi. Margarin sobne temperature iseći na kockice i staviti u posudu za mućenje. Dodati ohladjen krem i dobro umutiti.

Pripremiti biskvit tako što u posudu stavite jaja i šećer, dobro umutiti da postane penasto pa dodati jogurt i ulje. Izmešati pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjediniti kašikom sve sastojke.

U pleh staviti papir za pečenje, izliti smesu, poravnati i staviti da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa preseći na dva dela.

Maline i šećer staviti da se kuvaju 10 - 15 na srednjoj temperaturi. Ako vam ne smetaju koščice ostavite tako. Ako smetaju, procedite kroz cediljku. U procedjeni deo doliti 500 ml vode. Staviti u šerpu. Posebno izmešati puding i 200 ml vode. Kad maline zakuvaju, skloniti na stranu i sipati puding. Vratiti na ringlu i ukuvati puding. Još topao puding sipati podjednako na dve korice. Ostaviti da se ohladi.

Na tacnu za filovanje staviti jednu koricu biskvita sa malinama pa staviti polovinu belog krema. Preko staviti drugu koricu pa preko drugu polovinu belog krema. Ukrasiti rendanom čokoladom i malinama. Prijatno!

603 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page