Jednostavna i brza priprema. Savršen rolat kao predjelo u vreme posta i posnih slava.
Potrebno je:
1 list oblande
100 gr posnog margarina
1 konzerva tunjevine ocedjene od ulja ( oko 180 gr )
3 kašike prepečenog susama
3 kisela krastavčića
50 gr skuvanog pirinča
1 kašičica mešavine začina
Dobro oprati pirinač pa staviti da se kuva uz dodatak 1 kašičice začina.
U činiju staviti margarin sobne temperature i malo umutiti viljuškom. Tunjevinu ocediti od ulja pa dodati u margarin. Naseckati kisele krastavčiće pa i njih ubaciti u činiju. Dodati tri kašike prepečenog susama pa promešati. Na kraju dodati skuvani pirinač ( ocediti od vode ako nije sva isparila ). Sve dobro izmešati, nije potrebno dodavati so. Probajte pa ako želite dodajte.
Oblandu prekriti mokrom kuhinjskom krpom pa ostaviti par minuta da odmekne. Tako će se lepo i lako umotati.
Kada oblanda odmekne može se filovati. Rasporediti pripremljeni fil, poravnati nožem ako je potrebno pa lagano saviti ivicu oblande i umotati u rolat. Prekriti providnom folijom, umotati sa svih strana pa ostaviti u frižideru na par sati ili najbolje preko noći da se dobro ohladi i stegne.
Rolat iseći na komade i poslužiti kao hladno predjelo za sve ljubitelje tunjevine. Prijatno!
Comments