top of page

SPEKULATIUS ČIZKEJK - SPEKULATIUS CHEESECAKE

Najukusniji čizkejk bez želatina. Veoma brza priprema sa začinjenim hrskavim keksom i namazom spekulatiusa...


Potrebno je:


Za podlogu:

250 gr spekulatius keksa

125 gr maslaca


Za kremu:

400 gr krem sira

500 ml slatke pavlake

50 gr šećera u prahu

150 gr spekulatius namaza


Za preliv ( glazuru ):

250 gr spekulatius namaza


Za ukrašavanje po želji:

Malo drobljenog keksa 

Umućen šlag ili slatka pavlaka


ree

Prvo pripremiti podlogu.

U blenderu usitniti keks pa dodati otopljeni maslac. Sve dobro izmešati i ujednačiti smesu.

U podešavajući kalup prečnika oko 22 ili 24 cm isipati pripremljenu smesu,  ravnomerno rasporediti, blago pritisnuti i poravnati.


ree

U posudu za mućenje sipati slatku pavlaku pa umutiti. Dodati krem sir, 150 gr spekulatius namaza sobne temperature i šećer u prahu pa još malo mućenjem ujednačiti kremu.


ree

Prebaciti umućenu kremu u kalup preko podloge pa ravnomerno rasporediti i poravnati.

Za preliv je potrebno zagrejati na par sekundi u mikrotalasnoj 250 gr spekulatius namaza ( ili teglicu staviti u vruću vodu pa kašikom mešati da se ravnomerno zagreje ) pa preliti preko kreme u kalupu.


ree

Ostaviti u frižideru na par sati da se dobro ohladi i stegne.


ree

ree


Po želji i vašem ukusu možete ukrasiti drobljenim keksom, šlagom...

Prijatno!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page