Najukusniji čizkejk bez želatina. Veoma brza priprema sa začinjenim hrskavim keksom i namazom spekulatiusa...
Potrebno je:
Za podlogu:
250 gr spekulatius keksa
125 gr maslaca
Za kremu:
400 gr krem sira
500 ml slatke pavlake
50 gr šećera u prahu
150 gr spekulatius namaza
Za preliv ( glazuru ):
250 gr spekulatius namaza
Za ukrašavanje po želji:
Malo drobljenog keksa
Umućen šlag ili slatka pavlaka
Prvo pripremiti podlogu.
U blenderu usitniti keks pa dodati otopljeni maslac. Sve dobro izmešati i ujednačiti smesu.
U podešavajući kalup prečnika oko 22 ili 24 cm isipati pripremljenu smesu, ravnomerno rasporediti, blago pritisnuti i poravnati.
U posudu za mućenje sipati slatku pavlaku pa umutiti. Dodati krem sir, 150 gr spekulatius namaza sobne temperature i šećer u prahu pa još malo mućenjem ujednačiti kremu.
Prebaciti umućenu kremu u kalup preko podloge pa ravnomerno rasporediti i poravnati.
Za preliv je potrebno zagrejati na par sekundi u mikrotalasnoj 250 gr spekulatius namaza ( ili teglicu staviti u vruću vodu pa kašikom mešati da se ravnomerno zagreje ) pa preliti preko kreme u kalupu.
Ostaviti u frižideru na par sati da se dobro ohladi i stegne.
Po želji i vašem ukusu možete ukrasiti drobljenim keksom, šlagom...
Comments