top of page

DOMAĆI SOK OD MALINA

Updated: May 15, 2022

Potrebno je:

1 kg malina

500 gr šećera

1 limontus


Operite maline pod mlazom hladne vode pa ocedite, zatim sipajte u odgovarajuću šerpu. Dodajte šećer i limontus, pa dobro promešajte. Ostavite da maline i šećer odstoje na hladnom mestu jedan dan (24 sata).

Nakon tog vremena, stavite šerpu na ringlu, na umerenoj temperaturi. Ostavite da smeša proključa, pa čim proključa sklonite sa ringle. Ostavite zatim da se prohladi, pa propasirajte i onda procedite kroz gustu gazu. Dobijen čist sok od maline stavite ponovo na ringlu, takodje na umerenoj temperaturi, i ponovo pustite da proključa. Kada počne da ključa pojaviće se pena na vrhu, sklonite je, a onda sklonite i šerpu sa ringle.

Gotov sok dok je topao sipajte u sterilisane flaše, dobro zatvorite pa umotajte u neko ćebe. Ostavite sok da se tako hladi na dnevnoj temperaturi. Kada se ohladi, potpuno, tek onda odložite na mesto gde inače držite sok i zimnicu. Kasnije, kada otvorite flašu, moja preporuka, da je stavite u frižider dok je ne potrošite. Sirup razredite sa količinom vode po ukusu i uživajte i u ukusu i u mirisu divnih malina. Prijatno!

1,033 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page