U suvu šerpu staviti šećer pa na tihoj vatri otopiti dok ne dobije karamel boju.
Kada se šećer skroz istopio i dobio karamel boju, dodati 700 ml mleka. Sada će karamel biti u čvrstom stanju pa lagano uz povremeno mešanje kuvati dok se šećer skroz ne istopi.
Posebno izmešati 300 ml mleka i brašno da nema grudvica.
Sipati razmućeno brašno sa mlekom pa uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti.
Prebaciti u drugu činiju, prekriti providnom folijom pa ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin sobne temperature pa uz postepeno dodavanje hladne kreme umutiti u kremastu masu.
Na tacnu za filovanje staviti jednu koricu pa premazati kremom. Ponavljati postupak dok imate materijala u zavisnosti od pakovanja. Ja sam imala 4 korice i 4 premaza kreme.
Po želji, možete otopiti malo šećera u karamel i dok je još vruće, na pek papiru napraviti neke šare za ukrašavanje. Ili, otopiti čokoladu pa premazati ili šarati preko zadnjeg premaza kreme. Prijatno!
Comments