Predivane i ukusne štanglice, jednostavna i brza priprema, pogodne za sve prilike i slavlja. Probajte i uživajte...
Potrebno je:
Za koru:
6 jaja
180 gr kisele pavlake
3 kašike ulja
1/2 kašičice soli
6 kašike ajvara
1 prašak za pecivo
6 kašika brašna
Za fil:
300 gr krem sira
180 gr kisele pavlake
200 gr sitno seckane šunke
Kao dodatak za posipanje:
mlevena crvena paprika
Pripremiti dve posude. U jednu odvojiti 6 belanaca pa umutiti penasto.
U drugu posudu staviti 6 žumanaca, dodati ulje, kiselu pavlaku, malo soli, ajvar pa umutiti mikserom. Dodati brašno i prašak za pecivo pa na manjoj brzini umutiti. Na kraju postepeno dodavati umućena belanca i kašikom lagano sve izmešati. Smesa će biti mekana i vazdušasta.
Pripremiti pleh približno 30 x 40 cm, staviti papir za pečenje pa isipati umućenu smesu. Poravnati i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i peći oko 15 - 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz pleha i ostaviti da se skroz ohladi.
Za fil u posudu staviti krem sir i kiselu pavlaku pa promešati. Dodati naseckanu šunku pa opet izmešati. Po želji možete dodati kisele krastavčiće, masline... Fil podeliti na tri dela.
Pečenu i hladnu koru odvojiti od papira za pečenje pa iseći na tri jednake trake.
Na tacnu staviti jednu isečenu traku pa premazati jednim delom fila. Staviti drugu traku pa opet premazati filom. Dodati i treću koru, premazati ostatkom fila sa svih strana pa ostaviti u frižideru na hladjenje par sati, najbolje preko noći. Pre služenja posipati mlevenom crvenom paprikom, iseći na štanglice i poslužiti. Prijatno!
Comments