Za početak je potrebno naseckati luk i šampinjone pa staviti na malo ulja da se dinsta oko 10 - ak minuta. Dodati začine pa ostaviti da se ohladi.
Izrendati šargarepu, naseckati mirodjiju po ukusu i naseckati beli luk.
Naseckati papriku, masline i krastavčiće.
Pripremiti sastojke za smesu...
U dublju posudu staviti kukuruzno i belo brašno. Dodati so i prašak za pecivo pa izmešati suve sastojke. Dodati ulje i vodu i sve dobro izmešati. Smesa ne sme biti mnogo gusta pa ako je potrebno dodati malo vode ( Trebalo bi da je 850 ml vode dovoljno ).
Pripremljenu smesu jednako podeliti u tri činije.
U jednu činiju dodati šargarepu, mirodjiju, beli luk i tunjevinu pa izmešati.
U drugu činiju dodati dinstane šampinjone i luk pa izmešati.
U treću činiju dodati papriku, masline i krastavčiće pa izmešati.
U pleh staviti papir za pečenje. Od aluminijumske folije napraviti dve pregrade i u svaki deo sipati po jednu pripremljenu smesu. Poravnati i posuti susamom. Ako želite, možete izvaditi foliju ili ostaviti tako da se peče.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!
Comments