POSNA PITA - JEDNA SMESA, TRI FENOMENALNA UKUSA
Odličan recept za izlivenu pitu u plehu. Možete korigovati i menjati ukuse za sve prilike...
Za osnovnu smesu potrebno je:
500 gr belog brašna
500 gr kukuruznog brašna
250 ml ulja
3 kašičice soli
800 - 850 ml vode
2 kesice praška za pecivo
Susam za posipanje
Za odlična tri ukusa:
- 3 srednje šargarepe, sveže ili sušene mirodjije po ukusu, 1 konzerva tunjevine i 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka, 300 gr šampinjona ( dinstano na malo ulja, malo začina i bibera )
- 6 kiselih krastavčića, 2 crvene kisele ili sveže paprike, 10-ak maslina

Za početak je potrebno naseckati luk i šampinjone pa staviti na malo ulja da se dinsta oko 10 - ak minuta. Dodati začine pa ostaviti da se ohladi.
Izrendati šargarepu, naseckati mirodjiju po ukusu i naseckati beli luk.
Naseckati papriku, masline i krastavčiće.
Pripremiti sastojke za smesu...
U dublju posudu staviti kukuruzno i belo brašno. Dodati so i prašak za pecivo pa izmešati suve sastojke. Dodati ulje i vodu i sve dobro izmešati. Smesa ne sme biti mnogo gusta pa ako je potrebno dodati malo vode ( Trebalo bi da je 850 ml vode dovoljno ).
Pripremljenu smesu jednako podeliti u tri činije.
U jednu činiju dodati šargarepu, mirodjiju, beli luk i tunjevinu pa izmešati.
U drugu činiju dodati dinstane šampinjone i luk pa izmešati.
U treću činiju dodati papriku, masline i krastavčiće pa izmešati.
