top of page

MEKANI BELI ČUPAVCI

Mekani, sočni i neodoljivi... Jednostavni i baš savršeni !


Potrebno je:

Za biskvit:

4 jaja

120 gr šećera

100 ml ulja

150 ml mleka

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli

180 gr brašna


Za preliv:

350 ml mleka

150 gr maslaca ili margarina

150 gr bele čokolade

2 kašike šećera


Oko 150 gr kokosovog brašna za valjanje


ree

Odvojiti belanca i žumanca. Umutiti mikserom belanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca, kratko mutiti pa dodati preostale sastojke za biskvit. Sve dobro izmešati kašikom da nema grudvica.

Pripremiti tepsiju oko 23 x 35 cm, podmazati i staviti papir za pečenje. Isipati umućenu smesu, poravnati pa staviti da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi. 

Za to vreme zagrejati mleko, dodati maslac ili margarin, šećer i belu čokoladu. Na tihoj vatri istopiti uz povremeno mešanje pa prohladiti.

Hladan biskvit iseći na kocke 3 x 3 cm ( ili po vašem izboru ).

U činiju staviti kokos.


ree

Viljuškom bocnuti jednu kocku pa uz pomoć kašike posipati prelivom. Uvaljati u kokos pa redjati na tacnu. Ponavljati postupak dok imate materijala. Ostaviti čupavce u frižideru da se ohlade i malo stegnu pa poslužiti. Prijatno!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page