Mekani, sočni i neodoljivi... Jednostavni i baš savršeni !
Potrebno je:
Za biskvit:
4 jaja
120 gr šećera
100 ml ulja
150 ml mleka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
180 gr brašna
Za preliv:
350 ml mleka
150 gr maslaca ili margarina
150 gr bele čokolade
2 kašike šećera
Oko 150 gr kokosovog brašna za valjanje
Odvojiti belanca i žumanca. Umutiti mikserom belanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca, kratko mutiti pa dodati preostale sastojke za biskvit. Sve dobro izmešati kašikom da nema grudvica.
Pripremiti tepsiju oko 23 x 35 cm, podmazati i staviti papir za pečenje. Isipati umućenu smesu, poravnati pa staviti da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi.
Za to vreme zagrejati mleko, dodati maslac ili margarin, šećer i belu čokoladu. Na tihoj vatri istopiti uz povremeno mešanje pa prohladiti.
Hladan biskvit iseći na kocke 3 x 3 cm ( ili po vašem izboru ).
U činiju staviti kokos.
Viljuškom bocnuti jednu kocku pa uz pomoć kašike posipati prelivom. Uvaljati u kokos pa redjati na tacnu. Ponavljati postupak dok imate materijala. Ostaviti čupavce u frižideru da se ohlade i malo stegnu pa poslužiti. Prijatno!
Comments