U 300 ml mleka staviti šećer, vanilin šećer i brašno pa dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva skloniti sa šporeta, sipati pripremljeno mleko sa brašnom i šećerom pa vratiti na šporet da se kuva dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati kockicu maslaca ili margarina pa izmešati dok se ne istopi.
Veliki pleh za pečenje premazati maslacem pa ravnomerno posipati kokosom. Dok je još vruća bela krema isipati preko kokosa pa poravnati.
U šerpu staviti maline, 200 ml vode i šećer pa staviti da se kuva 10 - ak minuta na srednjoj temperaturi. U 100 ml vode razmutiti gustin pa sipati u kuvane maline. Kratko kuvati dok se ne zgusti pa sipati preko bele kreme i poravnati.
Ostaviti malo da se prohladi na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider da se dobro ohladi par sati.
Hladan kolač iseći na pola po dužini pa svaku polovinu na 5 - 6 traka u zavisnosti od veličine kolača koje želite. Svaki deo lagano urolati pa redjati na tacnu. Možete dodatno posipati kokosom. Prijatno!
Comments