top of page

POSNA TORTA SA ŠAMPINJONIMA

Potrebno je:

1 pakovanje rozen korica

150 gr margarina

3 kašike ajvara

150 gr rendanog kačkavalja

300 gr mariniranih šampinjona

12 kašika gustina

1 kašičica soli

1 l vode

Za ukrašavanje po želji kiseli krastavčići, barena šargarepa, masline...


U 1/2 l vode razmutiti gustin. Ostatak vode staviti da se kuva. Dodati so i razmućen gustin i kuvati par minuta dok se ne zgusti kao puding. Ostaviti da se prohladi pa dodati margarin i dobro penasto umutiti. Podeliti smesu na tri dela.

U prvi deo dodati ajvar, u drugi deo naseckane marinirane šampinjone a u treći dodati rendani biljni kačkavalj ( ostaviti malo za posipanje torte ). Svaki deo dobro izmešati.

Filovati korice: kora, fil sa rendanim kačkavaljem, kora, fil sa ajvarom, kora, fil sa šampinjonima, kora... i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Malo fila sa kačkavaljem ostaviti za zadnje premazivanje. Posipati malo rendanog kačkavalja, ukrasiti po želji i ostaviti u frižideru bar na 3 sata. Iseći na kocke ili štanglice i poslužiti. Prijatno!




Recent Posts

See All
bottom of page