U dublju činiju staviti jaja, dodati so pa žicom umutiti. Dodati jogurt, vodu i ulje pa još malo mutiti. Kada se svi sastojci sjedine, masa za preliv je gotova pa podjednako podeliti i presipati u dve činije.
Kore podeliti na dva dela po 7 kora za dva rolata.
Jedan deo od 7 kora staviti na radnu površinu a drugi deo od 7 kora vratiti u kesu da se ne bi sušile.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Pripremiti pleh od šporeta, malo podmazati pa staviti papir za pečenje. Staviti jednu koru u pleh, kutlačom sipati malo nadeva pa četkicom premazati celu koru. Staviti drugu koru pa opet preliv i sve tako dok se ne utroše 7 kora i jedan deo preliva. Na kraju posipati susamom ili po želji...
Staviti da se peče u zagrejanoj rerni i peći oko 17 minuta.
Postupak ponoviti i sa drugim delom od 7 kora i drugim delom nadeva pa na kraju posipati semenkama lana ili po želji...
Pečenu koru izvaditi iz pleha, skloniti papir za pečenje pa odmah umotati zajedno sa krpom u rolat, da semenke budu spolja. Ostaviti da se rolati skroz ohlade.
Za nadev staviti u jednoj činiji 500 gr sira, 200 gr kisele pavlake i malo soli. Sve dobro izmešati pa podeliti na dva dela u dve činije.
U jedan deo dodati naseckanu pečenicu i narendane krastavčiće. Sve dobro izmešati i prvi nadev je gotov.
U drugi deo dodati ajvar i naseckani kulen pa dobro izmešati. Drugi nadev je gotov.
Ohladjenu koru sa susamom razmotati, premazati nadevom sa pečenicom pa umotati u rolat.
Hladnu koru sa lanom razmotati, premazati nadevom sa kulenom pa umotati u rolat.
Oba rolata umotati u papir za pečenje, providnu foliju ili u krpu pa ostaviti u frižideru na par sati ili preko noći.
Rolate iseći na komade pa poslužiti i uživati u predivnom ukusu... Prijatno!
Comments