top of page

DOMAĆE ŠTRUDLICE SA DŽEMOM

Potrebno je:

Za testo:

500 - 550 gr brašna

250 gr margarina

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

180 gr kisele pavlake

Rendana kora pomorandže ili limuna


Za fil:

5 kašika džema po izboru

( ja sam koristila malo mešanog džema, malo džema od malina )

2 - 3 kašike mlevenog keksa


U posudu staviti margarin sobne temperature, dodati vanilin šećer i kašikom dobro izmešati. Dodati kiselu pavlaku i rendanu koru pomorandže pa dobro izmešati. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo pa umesiti meko testo ali da se ne lepi za prste.

U činiju staviti džem po izboru, dodati 2 - 3 kašike mlevenog keksa pa dobro izmešati.



Na radnu površinu staviti malo brašna pa prebaciti testo. Lagano oklagijom razvući tanko testo u četvrtast oblik, otprilike veličinu pleha od šporeta 30 x 40 cm.




Testo iseći na trake širine 6 - 7 cm. Na svaku traku po sredini stavljati pripremljen džem. Spojiti krajeve testa, blago pritisnuti sastav, okrenuti na dole pa redjati u pleh na papiru za pečenje. Lagano iseći na komade po želji pa staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i peći oko 15 minuta. 

Pečene štrudlice ostaviti da se prohlade pa po želji možete posipati ili uvaljati u šećer u prahu. 

Predivne, mirisne i  prhke štrudlice, tope se u ustima... Prijatno!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page