( ja sam koristila malo mešanog džema, malo džema od malina )
2 - 3 kašike mlevenog keksa
U posudu staviti margarin sobne temperature, dodati vanilin šećer i kašikom dobro izmešati. Dodati kiselu pavlaku i rendanu koru pomorandže pa dobro izmešati. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo pa umesiti meko testo ali da se ne lepi za prste.
U činiju staviti džem po izboru, dodati 2 - 3 kašike mlevenog keksa pa dobro izmešati.
Na radnu površinu staviti malo brašna pa prebaciti testo. Lagano oklagijom razvući tanko testo u četvrtast oblik, otprilike veličinu pleha od šporeta 30 x 40 cm.
Testo iseći na trake širine 6 - 7 cm. Na svaku traku po sredini stavljati pripremljen džem. Spojiti krajeve testa, blago pritisnuti sastav, okrenuti na dole pa redjati u pleh na papiru za pečenje. Lagano iseći na komade po želji pa staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Pečene štrudlice ostaviti da se prohlade pa po želji možete posipati ili uvaljati u šećer u prahu.
Predivne, mirisne i prhke štrudlice, tope se u ustima... Prijatno!
Comments