PRHKE KIFLICE SA JABUKAMA
Updated: Sep 14
Potrebno je:
Za testo:
1 jaje
Prstohvat soli
1 vanilin šećer
50 gr šećera
2 kašike mleka
50 gr rastopljenog margarina
1/2 praška za pecivo
230 - 250 gr brašna
Za fil:
2 jabuke
30 gr margarina
2 kašike šećera
1 kašika meda
Malo cimeta
Kao dodatak: šećer u prahu

Očistiti i oljuštiti jabuke pa izrendati. Prebaciti ih u tiganj ili šerpu, dodati šećer i margarin pa dinstati 10 - ak minuta na srednjoj temperaturi. Kad jabuke postanu mekane i ispari tečnost, dodati med i cimet, promešati i sve ujednačiti pa prebaciti na tanjir i ostaviti da se ohladi.
U posudu za mućenje staviti šećer, vanilin šećer, malo soli i jaje. Mutiti ručno žicom za mućenje da se šećer istopi. Dodati mleko, promešati pa dodati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro umesiti.

Testo podeliti na dva dela. Na radnu površinu staviti papir za pečenje pa rastanjiti oklagijom jedan deo testa. Podeliti na 8 trouglića. Svaki deo zaseći po sredini na tri mesta. Na svaki trougao staviti po malo fila od jabuka pa umotati kiflicu. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa.
Redjati u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 - 20 minuta na 200 stepeni.
