U šerpu sipati malo mleka, dodati jaja, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa umutiti da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva, skloniti sa šporeta pa sipati mešavinu sa jajima. Vratiti na šporet i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti. Na kraju dodati margarin ili maslac, mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se prohladi. Povremeno promešati da se ne napravi korica ili prekriti providnom folijom.
Ocediti višnje od viška tečnosti, dodati šećer i griz pa promešati.
Za premazivanje kora umutiti jaje i šećer, dodati ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo.
Pripremiti 2 x 5 kora.
Na radnu površinu staviti jednu koru, staviti 3 kašike fila pa premazati. Ponoviti postupak dok ne utrošite svih pet kora. Zadnju koru ne premazivati.
Na petu koru staviti 1/2 vanil kreme uz ivicu kora. Preko kreme poredjati 1/2 pripremljenih višnji. Lagano umotati u rolat pa staviti u pleh na papiru za pečenje.
Ponoviti postupak i sa ostatkom kora za drugi rolat.
Verovatno će malo ostati fila za premazivanje kora pa premazati pripremljene rolate.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 25 - 30 minuta u zavisnosti od vaše rerne, dok lepo ne porumeni.
Ostaviti pečene rolate da se ohlade pa po ukusu posipati šećerom u prahu, iseći na komade i uživati u ovom slatko kiselkastom ukusu. Prijatno!
Comments