Staviti u šerpu 500 ml. vode, dodati šećer. Promešati i kad zakuva dodati voće. Kuvati 5 - 7 min. dok se voće ne raskuva. Posebno u 100ml. vode izmešati puding i sipati u voće. Kuvati dok se ne zgusne.
U pleh ređati keks ( ako je keks tanak, ne mora se topiti, ali ako je deblji, može se topiti u mleko, sok ili šerbet pa onda naizmenično ređati. Preko keksa odmah sipati vruće voće i lepo izravnjati. Ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti preko ohlađenog kolača. Ukrasiti po želji.
Mali savet :
Kolač možete praviti i sa drugim voćem ali onda uklopite puding.
Puding vanila sa svetlim voćem, jagoda ili malina sa crvenim voćem, karamel i čokolada sa tamnim voćem.
Ja sam pravila kolač u plehu 30 x 40. Ako želite da kolač bude višlji, redjajte keks u malo manji pleh, Prijatno !
Comments