top of page

KOLAČ SA JABUKAMA I KREMOM OD VANILE

Sočan i kremast kolač, baš jednostavan za pripremu a ukus fantastičan...


Za meru: šolja od 250 ml


Potrebno je:

Za biskvit:

3 - 4 jabuke

1,5 šolja šećera

2 jaja

1,5 šolja brašna

1 prašak za pecivo

2 kašičice sode bikarbone

Prstohvat soli


Za kremu:

2 krem pudinga od vanile ( bez kuvanja )

600 ml mleka

100 gr šlaga u prahu


Rendana čokolada za posipanje


ree

Jabuke dobro oprati, oljuštiti, očistiti pa izrendati na sitno rende. Zajedno sa sokom koji su verovatno pustile prilikom rendanja, prebaciti u dublju činiju.

Dodati šećer i jaja pa sve dobro izmešati ili umutiti žicom za mućenje. Nije potreban mikser. Dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i brašno pa dobro izmešati da nema nekih grudvica.

Pripremiti tepsiju 22 x 35 cm, podmazati i malo posuti brašnom. Izručiti umućenu smesu, malo poravnati pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 - 35 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, ako iz biskvita izadje suva, pečenje je gotovo.

Ostaviti biskvit da se skroz ohladi.

U dublju posudu za mućenje sipati mleko, dodati krem puding pa umutiti penasto, oko 5 minuta. Dodati šlag u prahu, još malo mutiti da se dobije savršena krema.


ree

ree

Preko hladnog biskvita staviti umućenu kremu, rasporediti i poravnati. Posipati rendanom čokoladom pa ostaviti na hladjenje bar 3 - 4 sata. Prijatno!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page