Sočan i kremast kolač, baš jednostavan za pripremu a ukus fantastičan...
Za meru: šolja od 250 ml
Potrebno je:
Za biskvit:
3 - 4 jabuke
1,5 šolja šećera
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice sode bikarbone
Prstohvat soli
Za kremu:
2 krem pudinga od vanile ( bez kuvanja )
600 ml mleka
100 gr šlaga u prahu
Rendana čokolada za posipanje
Jabuke dobro oprati, oljuštiti, očistiti pa izrendati na sitno rende. Zajedno sa sokom koji su verovatno pustile prilikom rendanja, prebaciti u dublju činiju.
Dodati šećer i jaja pa sve dobro izmešati ili umutiti žicom za mućenje. Nije potreban mikser. Dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i brašno pa dobro izmešati da nema nekih grudvica.
Pripremiti tepsiju 22 x 35 cm, podmazati i malo posuti brašnom. Izručiti umućenu smesu, malo poravnati pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 - 35 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, ako iz biskvita izadje suva, pečenje je gotovo.
Ostaviti biskvit da se skroz ohladi.
U dublju posudu za mućenje sipati mleko, dodati krem puding pa umutiti penasto, oko 5 minuta. Dodati šlag u prahu, još malo mutiti da se dobije savršena krema.
Preko hladnog biskvita staviti umućenu kremu, rasporediti i poravnati. Posipati rendanom čokoladom pa ostaviti na hladjenje bar 3 - 4 sata. Prijatno!
Comments