top of page

KOLAČ 7+7+7

Ako još niste probali, sad je pravi trenutak. Kolač koji ostavlja bez daha. Kremasto zadovoljstvo koje osvaja na prvi zalogaj...


Potrebno je:

Za biskvit:

7 belanaca

7 kašika šećera

7 kašika oštrog brašna

3 kašike mlake vode


Za preliv:

150 ml mleka

Malo ruma


Za kremu:

7 žumanaca

7 kašika šećera

6 kašika oštrog brašna

1 kašika gustina

800 ml mleka

250 gr margarina

80 gr šlag pene

50 gr čokolade

ree

Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodati brašno i vodu pa dobro ujednačiti smesu. Tepsiju veličine oko 22 x 35 cm podmazati i malo posuti brašnom. Sipati umućena belanca pa staviti u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći oko 20 minuta dok ne porumeni. Pečen biskvit ostaviti da se skroz ohladi.

Za kremu izmešati žumanca, šećer, brašno, gustin i 100 ml mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva skloniti sa šporeta, sipati razmućena žumanca pa vratiti na šporet. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusti.

Isipati u drugu činiju i ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti margarin pa dodavati hladnu kremu kašiku po kašiku i sve zajedno dobro umutiti.

Hladan biskvit izbockati čačkalicom pa preliti mešavinom mleka i arome ruma. ( može i bez arome, naravno... )

ree

Kada biskvit upije mleko, ravnomerno rasporediti kremu. Umutiti šlag penu po uputstvu sa pakovanja pa staviti preko kreme. Ukrasiti rendanom čokoladom pa ostaviti u frižideru na par sati. Iseći na kocke i uživati u svakom zalogaju. Prijatno!

ree


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page