Ako još niste probali, sad je pravi trenutak. Kolač koji ostavlja bez daha. Kremasto zadovoljstvo koje osvaja na prvi zalogaj...
Potrebno je:
Za biskvit:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
3 kašike mlake vode
Za preliv:
150 ml mleka
Malo ruma
Za kremu:
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
1 kašika gustina
800 ml mleka
250 gr margarina
80 gr šlag pene
50 gr čokolade
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodati brašno i vodu pa dobro ujednačiti smesu. Tepsiju veličine oko 22 x 35 cm podmazati i malo posuti brašnom. Sipati umućena belanca pa staviti u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći oko 20 minuta dok ne porumeni. Pečen biskvit ostaviti da se skroz ohladi.
Za kremu izmešati žumanca, šećer, brašno, gustin i 100 ml mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva skloniti sa šporeta, sipati razmućena žumanca pa vratiti na šporet. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusti.
Isipati u drugu činiju i ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin pa dodavati hladnu kremu kašiku po kašiku i sve zajedno dobro umutiti.
Hladan biskvit izbockati čačkalicom pa preliti mešavinom mleka i arome ruma. ( može i bez arome, naravno... )
Kada biskvit upije mleko, ravnomerno rasporediti kremu. Umutiti šlag penu po uputstvu sa pakovanja pa staviti preko kreme. Ukrasiti rendanom čokoladom pa ostaviti u frižideru na par sati. Iseći na kocke i uživati u svakom zalogaju. Prijatno!
Comments