top of page

LAGANA KREMPITA

Potrebno je:

Za biskvit:

6 žumanca

6 kašika šećera

6 kašika ulja

6 kašika mleka

6 kašika brašna

1/3 praška za pecivo

Za krem:

6 belanaca

6 kašika šećera + 300 gr

1 l vode

3 pudinga od vanile

50 gr čokolade


Za biskvit umutiti žumanca i šećer. Dodati mleko i ulje, promešati pa dodati brašno i malo praška za pecivo. Dobro izmešati. Tepsiju za pečenje podmazati i posuti brašnom i sipati umućenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 10 - 15 minuta da blago porumeni.




Za krem razmutiti puding u 300 ml vode a 700 ml vode staviti da zakuva. Dodati 300 gr šećera, promešati i kad proključa sipati razmućen puding. Kuvati dok se ne zgusti. Ostaviti puding sa strane a u malo većoj činiji umutiti belanca sa 6 kašike šećera. Kad dobijete čvrstu penu, dodati kašiku po kašiku vrućeg pudinga uz neprekidno mućenje.

Dobro umutiti i ujednačiti puding i belanca pa još toplo sipati preko pečenog biskvita. Ostaviti da se ohladi pa narendati čokoladu, iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!






569 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page