top of page

KREM KOLAČ SA CRNOM I BELOM ČOKOLADOM

Updated: Jan 17, 2023

Potrebno je:

Korica

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 praška za pecivo

3 kašika kakao praha

1 kašika ulja

Krem

1,5 l mleka

10 kašika šećera

15 kašika gustina

250 gr margarina

100 gr crne čokolade

100 gr bele čokolade

2 kesice šlag kreme

Preliv

3 kašika šećera

1 čaša mleka


Prvo pripremiti krem. U 1/2 l hladnog mleka razmutiti gustin i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, sipati polako razmućen gustin, vratiti na ringlu i uz neprekidno mešanje ukuvati krem. Ostaviti da se skroz ohladi.

Za koricu, odvojiti belanca od žumanaca. Prvo mikserom umutiti belanca u čvrstu penu. Dodati šečer, još malo mutiti pa dodati žumanca. Mutiti sve zajedno dok se šećer ne istopi i ne postane penasto. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i malo ulja. Izmešati kašikom. Pleh za pečenje vel. 30 x 40 podmazati, posuti malo brašna pa izliti umućenu smesu. Peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok lepo ne porumeni. Ostaviti da se ohladi i ne vaditi iz pleha.

Umutiti margarin, dodati ohladjen krem i sve dobro ujednačiti. Podeliti na dva dela

U jedan deo dodati rastopljenu crnu čokoladu a u drugi deo rastopljenu belu čokoladu. Umutiti svaki deo posebno.

Rastopiti šećer u čaši mlakog mleka i poprskati ohladjenu koricu. Zatim staviti crni fil i ravnomerno razmazati. Preko staviti beli fil, razmazati... Umutiti šlag krem po uputstvu sa kesice, staviti preko belog krema, razmazati i ukrasiti po vašoj želji. Ostaviti u frižideru na par sati. Prijatno !




Recent Posts

See All
bottom of page