top of page

KAČAMAK

Updated: Nov 18

Veoma poznato jelo koje se može spremiti na mnogo načina. Važno je napomenuti, kačamak je veoma ukusan i zdrav obrok. Sprema se od kukuruznog brašna, žutog ili belog. Za koje god da se odlučite, nećete pogrešiti. Poseban recept baš i ne postoji. Neko voli redji, neko gušći...Odlučite sami...

Potrebno je:

1 l vode

400 - 500 gr kukuruznog brašna

1/2 kašičice soli ( ili po vašem ukusu )

2 kašike ulja ( ili kockica margarina, maslaca )


ree

U šerpu sipati vodu, dodati so, ulje i staviti da zakuva. Kad proključa, smanjiti na srednjoj temperaturi i postepeno dodavati kukuruzno brašno uz neprekidno mešanje do željene gustine. Kada se dobro ukuva ( oko 10 minuta ) i počne da se odvaja od šerpe, isključiti ringlu i ostaviti na toplom još 10 - ak minuta uz povremeno mešanje.


ree


Kačamak se može služiti kao dodatak uz razna jela. Može se služiti uz sir, kajmak, prženu slaninicu, kulen, prženog i sušenog mesa...


ree


Sa mlekom u slanoj i slatkoj varijanti...







ree


Kačamak od belog kukuruznog brašna u kombinaciji sa isprženim prazilukom, dodatkom mlevene začinske paprike i sira...


Izbor je na vama. Prijatno!







Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page