U dublju šerpu sipati mleko i šećer pa staviti na šporet da se kuva. Kad se šećer istopi i mleko zakuva dodati maslac ili margarin pa uz mešanje istopiti. Dodati mleveni keks ( plazmu ili neki drugi... ) pa uz mešanje dodati i mlevene orahe. Sve dobro izmešati pa odmah smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati vanilin šećer a u drugi deo otopljenu čokoladu. Svaki deo dobro izmešati.
Na tacnu staviti jedan list oblande sa kockicama na gore. Prvo staviti 1/2 tamnijeg fila pa ravnomerno premazati. Staviti drugi list oblande pa premazati 1/2 svetlijeg fila. Ponoviti postupak još jednom pa na kraju staviti i zadnji list oblande, prekriti providnom folijom pa preko staviti pleh od šporeta ili neku veću tacnu da se oblande bolje spoje. Ostaviti na par sati u frižideru ili još bolje preko noći pa onda iseći na kocke ili štanglice.
Veoma lepa i dekorativna oblanda a ukus fantastičan... Prijatno!
Comments