top of page

NAJLEPŠA DVOBOJNA OBLANDA

Potrebno je:

1 pakovanje oblande

250 ml mleka

200 gr šećera

250 gr maslaca ili margarina

300 gr mlevenih oraha

300 gr mlevenog keksa

1 vanilin šećer

100 gr čokolade

U dublju šerpu sipati mleko i šećer pa staviti na šporet da se kuva. Kad se šećer istopi i mleko zakuva dodati maslac ili margarin pa uz mešanje istopiti. Dodati mleveni keks ( plazmu ili neki drugi... ) pa uz mešanje dodati i mlevene orahe. Sve dobro izmešati pa odmah smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati vanilin šećer a u drugi deo otopljenu čokoladu. Svaki deo dobro izmešati. 


Na tacnu staviti jedan list oblande sa kockicama na gore. Prvo staviti 1/2 tamnijeg fila pa ravnomerno premazati. Staviti drugi list oblande pa premazati 1/2 svetlijeg fila. Ponoviti postupak još jednom pa na kraju staviti i zadnji list oblande, prekriti providnom folijom pa preko staviti pleh od šporeta ili neku veću tacnu da se oblande bolje spoje. Ostaviti na par sati u frižideru ili još bolje preko noći pa onda iseći na kocke ili štanglice. 


Veoma lepa i dekorativna oblanda a ukus fantastičan... Prijatno!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page