top of page

KEKS TORTA - DVE BOJE KEKSA

Priprema izuzetno brza i laka, zanimljivo redjanje keksa...


Potrebno je:

1 l mleka + 300 ml za natapanje keksa

10 kašika brašna

2 jaja

350 gr šećera

250 gr margarina ili maslaca

200 gr čokolade za kuvanje

Dve različite boje keksa ( oko 300 gr od svakog keksa )

Ja sam koristila Zlatni Pek, vi možete i neki drugi po izboru


U 300 ml mleka staviti jaja, šećer i brašno pa umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa šporeta pa isipati pripremljenu smesu. Vratiti na ringlu pa kuvati uz neprekidno mešanje sve dok se ne zgusti. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu izlomljenu na kocke i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti margarin ili maslac, dodati hladan krem pa dobro umutiti i izjednačiti fil.

Pripremiti kalup ili dublju tepsiju i malo podmazati. Dve vrste keksa naizmenično provući kroz mleko pa premazati filom i redjati u kalup kao što se vidi na slikama...



Na kraju premazati filom i ukrasiti rendanom čokoladom ( možete ostaviti malo od količine čokolade koja se dodaje u fil ). Staviti u frižider na par sati da se dobro ohladi i stegne.

Ako koristite podešavajući kalup, onda prvo skloniti stranice pa iseći tortu.

Ja sam ovog puta isekla prvo na kocke, pa svaku kocku još jednom dijagonalno. Tako se mogu dobiti od svake kocke dva trougla ( možete iseći još jednom dijagonalno i dobijete manje trougliće ).

Vi možete iseći po vašolj želji...

Ukus fantastičan, zanimljiv izgled, priprema laka. Prijatno!




63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page