top of page

GRAŠAK SA SVINJSKIM MESOM

Writer: Tatijana ZivkovicTatijana Zivkovic

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka 500 gr svinjskog mesa od plećke 500 gr graška Mešavina suvog začina po ukusu Mleveni biber po ukusu 1 kašika mlevene aleve paprike

1 - 2 lovorovog lista 100 ml ulja ili 1 kašika svinjske masti


U šerpu sipati ulje, dodati naseckani crni i beli luk i staviti da se prži na srednjoj temperaturi. Dodati naseckano meso i šargarepu na kockice pa dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Sipati oko 1/2 l vode, grašak, sve začine i kuvati dok meso i grašak ne bude mekano i skuvano.



Gustinu odredite sami po vašem ukusu, redji ili gušći grašak, pa tako srazmerno dolivati tečnost.

Može se služiti kao samostalno jelo ili uz pire krompir...

Prijatno!





Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page