top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

MUNCHMALLOW TORTA BEZ PEČENJA

Updated: Nov 9, 2022

Potrebno je:

Za tamnu podlogu:

1 l mleka

2 pudinga od čokolade

6 kašika šećera

50 gr čokolade

400 gr mlevenog keksa

125 gr margarina


Za žuti fil:

1 l mleka

3 pudinga od vanile

6 kašika šećera

125 gr margarina

200 gr šećera u prahu


Dodatak:

2 veće kutije mančmeloua

250 ml slatke pavlake

50 gr čokolade



Prvo pripremiti žuti fil. U malo mleka razmutiti tri pudinga od vanile. Ostatak mleka staviti da zakuva. Skloniti sa šporeta, dodati šećer i razmućen puding, vratiti na ringlu i uz mešanje ukuvati puding. Ostaviti da se skroz ohladi.

Za tamni deo razmutiti dva pudinga od čokolade u malo mleka pa u ostatak vrelog mleka ukuvati puding. Dodati šećer, čokoladu, keks i margarin. Sve dobro izmešati pa prebaciti u kalup ili dublji poslužavnik oko 22 x 35 cm. Veličina kalupa će odrediti dužinu i visinu torte po vašem izboru. Ravnomerno poravnati pripremljenu podlogu.

Umutiti 125 gr margarina sa šećerom u prahu. Dodati hladan puding od vanile i sve dobro umutiti. Podeliti fil na dva dela.


Pripremiti mančmelou tako što je potrebno odvojiti penasti deo od keksića. Keksiće izmrviti, dodati ih u polovinu umućenog žutog fila i izmešati.

Filovati: tamni deo + žuti fil sa keksićima + redjati penasti mančmelou + žuti fil + umućena slatka pavlaka

Ukrasiti rendanom čokoladom... Prijatno!





4,838 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating