U šerpu sipati ulje, dodati očišćeno i naseckano povrće, pripremljeno meso i začine. Očistiti luk, preseći na pola pa malo staviti da se zapeče na tiganju i dodati u supu. Preliti vodom i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi oko 60 - 80 minuta. Bez preteranog ključanja. Povremeno skloniti penu sa površine supe.
Kada je meso skoro kuvano, izvaditi iz šerpe zajedno sa povrćem. Meso očistiti od kožice i kosti, naseckati na sitne komade kao i povrće pa vratiti u šerpu. Po želji možete dodati malo fide nije obavezno.
Za knedle razmutiti žicom jaje, dodati malo soli i ulja i na kraju griz. Izmešati i ostaviti par minuta malo da nabubri pa kašikom koju ste predhodno umočili u supu vaditi knedle i spuštati u supu. Kuvati još 10 - ak minuta i supica je gotova. Uživajte... Prijatno!
Comments