Potrebno je:
8 jaja
34 kašika šećera
2 kašike limunovog soka
1 l mleka
16 kašike brašna
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
250 gr šlag kreme
100 gr bele čokolade

Odvojiti 4 belanca od žumanaca. Umutiti pa dodati 12 kašika šećera. Mutiti dok se šećer ne istopi i kad okrenete činiju da belanac stoji i ne klizi. Na kraju dodati kašiku limunovog soka. Još malo mutiti. U pleh staviti papir za pečenje i izručiti umućena belanca. Sušiti koricu na 120 stepeni 1 sat. Ponoviti postupak još jednom da ispadnu 2 korice.
Dok se korice suše, skuvajte krem.
U činiju za mućenje stavite žumanca, brašno, 10 kašika šećera i pola litra mleka. Umutite.
Ostatak mleka sipajte u šerpu i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle i sipati žumanca i brašno uz neprestano mešanje. Vratiti na ringlu, smanjite temperaturu i ukuvajte krem. Ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati ohladjen krem i sve zajedno dobro umutiti. Na kraju dodati krupno rendanu belu čokoladu i izmešati.
Posebno umutiti šlag krem po uputstvu sa kesice.
Filovati tortu... Korica+krem+šlag+korica+krem+šlag.
Ukrasiti po želji....Prijatno!

Comments