top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

PRŽENI MLADI KROMPIRIĆI

Kad stignu mladi krompirići, onda izmišljamo recepte i načine spremanja jer su u svakom pogledu neodoljivi. Prženi, kuvani, pečeni... U svakom obliku savršeni...


Za moje omiljene pržene krompiriće potrebno je:


1 kg mladih krompirića

150 - 200 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica mešavine začina ( vegete )

Malo ruzmarina


Dobro oprati krompiriće u hladnoj vodi. Mladi krompirići imaju tanku koru i ne treba ih ljuštiti. Lagano nožem samo izgrebati i tako lako skinuti koricu ( ako želite onda možete i ljuštiti ). Još malo oprati i osušiti na kuhinjskoj krpi ili ubrusu.

U šerpu sipati ulje, staviti da se zagreje i polako dodavati krompiriće. Malo protresti šerpu i poklopiti poklopcem. Ostaviti malo lufta ili koristiti poklopac koji ima rupe. Povremeno protresti šerpu i po potrebi smanjiti temperaturu. Pržiti krompir na umerenoj temperaturi kako bi se krompir svuda jednako pržio. Trebalo bi da nakon 20 - 25 minuta bude gotov. Na kraju posoliti, dodati začine i služiti...

Savršeni mladi krompirići, potpuno prženi, spolja hrskavi a unutra mekani. Prijatno!




412 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page