Sočan i neodoljiv kolač. Brzo i lako se priprema...
Za meru se koristi čaša od 200 ml
Potrebno je:
4 jaja
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša griza
1 čaša mlevenih oraha
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Za agdu / sirup:
2 čaše šećera
2 čaše vode
Kao dodatak:
250 ml mleka
2 kesice šlag kreme ( 80 - 100 gr zavisno od kesice )
Malo mlevenih oraha za posipanje kolača
U posudu staviti jaja, šećer i vanilin šećer pa sve dobro i penasto umutiti mikserom. Dodati ulje, mleko, griz, mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati i sjediniti.
Pleh ili tepsiju dimenzije 20 x 30 podmazati i malo posuti brašnom. Sipati pripremljenu umućenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Za to vreme pečenja pripremiti agdu / sirup.
U šerpu staviti šećer i vodu, promešati pa staviti da se kuva 2 - 3 minuta.
Pečen vruć kolač preliti toplom agdom. Ostaviti da se skroz ohladi.
Šlag krem umutiti sa hladnim mlekom i staviti preko ohladjenog kolača. Po ukusu posipati mlevenim orasima. Ohladiti još malo, iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!
Comments