Odvojiti kore svaku posebno jer ponekad budu slepljene.
Rastopiti margarin na tihoj vatri. Uzeti jednu koru, četkicom razmazati margarin po celoj površini, pa staviti drugu koru.
Na drugu koru posipati mlevene orahe pa urolati sa manje širine.
Pri kraju malo namazati kore margarinom da se zalepe krajevi. Ostaviti na stranu i isto tako uraditi sa ostalim korama dok imate materijala.
Kada su sve kore umotane onda iseći na komade širine 2 cm. Meni su ispali 8 od jednog umotanog dela. Redjati u tepsiju ili pleh bez podmazivanja. Ostatkom rastopljenog margarina namazati sve komade. Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći oko 30 min. da porumene.
Za to vreme spremiti agdu od šećera i vode. Kad se šećer istopi i počne da kuva, dovoljno je da vri oko 5 min. Dodati i sok od limuna.
Ja volim da je bas softano. Vi ako želite možete smanjiti malo šećera.
Ružice malo prohladiti pa zasipati toplom agdom. Ostaviti da se ohladi. Po želji možete dodati i suvog groždja. Prijatno !
Comments