top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

BAJADERA

Updated: Jan 17, 2023

Potrebno je:

600 gr. kristal šećera

15 kašika vode

200 gr .mleveni keks

200 gr. mlevenih oraha

1/2 margarina

200 gr. posna čokalada

3 kasike ulja


U šerpu staviti šećer i vodu pa kuvati na šporetu oko 5 min.

Paziti da se ne prekuva..

Skloniti sa vatre pa dodati keks i orahe. Dobro izmešati i sjediniti pa ubaciti margarin. Isto dobro izmešati da bi ste dobili kompaktnu masu.

Podeliti na dva dela.

U jedan deo staviti 100 gr. čokolade ( rendana ili blako rastopljena ).

Posudu u kojoj će te staviti bajaderu malo namazati uljem. Staviti tamniji deo smese sa čokoladom, rastanjiti oko 1 cm. Preko staviti svetliji deo i isto tako rasporediti smesu.

Posebno u posudu staviti ulje i 100 gr. čokolade, rastopiti i preliti preko bajadere.

Kad se dobro ohladi, tankim nožem iseći na štanglice ili kockice.

Po vašoj želji. Prijatno !




584 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating