Umutiti jaja i šećer, dodati mleko i ulje pa sve izmešati. Podeliti umućenu smesu u dve činije. U jednu dodati 175 gr brašna, 1/2 praška za pecivo i vanilin šećer. U drugu činiju dodati 125 gr brašna, 1/2 praška za pecivo, kakao i rendanu koricu limuna. Dobro izmešati smesu u obadve činije. Proveriti gustinu i ako je neka smesa malo gušća, dodati malo mleka. Potrebno je da obadve smese budu iste gustine..
Pripremiti kalup ili tepsiju prečnika oko 24 cm, staviti papir za pečenje pa naizmenično stavljati umućenu smesu. Prvo sipati 2 - 3 kašike svetliju smesu na sredinu tepsije ili kalupa ( možete koristiti i manju kutlaču ). Potom staviti 2 - 3 kašike tamnije smese u sredinu svetlije smese i tako naizmenično dok ne utrošite obadve umućene smese. Smesa će lagano sama da se razliva prema rubu kalupa.
Staviti kolač u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni i peći oko 35 minuta. Proverite čačkalicom i ako izađe suva iz sredine, kolač je pečen.
Prohladiti, iseći na trouglove i poslužiti... Prijatno!
Comments