ŠEHEREZADA TORTA SA TURSKIM KEKSOM
Updated: Nov 9, 2022
Potrebno je:
2 pakovanja turskog keksa
5 kesica pudinga od karamele
1,700 ml. mleka za fil + 400 ml. za šlag 250 gr. maslaca ili margarina 200 gr. šećera
300 gr. šlaga 500 ml. slatke pavlake za premazivanje i ukrašavanje torte

U šerpu staviti šećer, na srednjoj temperaturi pustiti da se topi uz povremeno mešanje i da dobije karamel boju.
Odvojiti oko 400 - 500 ml mleka da bi razmutili prašak za puding. Ostatak mleka sipati u karamelizovani šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.
Razmutiti puding pa sipati u karamel mleko i ukuvati krem. Ostaviti da se fil skroz ohladi.

Umutiti maslac ili margarin pa umešati mikserom u hladan fil koji ste predhodno razmutili mikserom.

Umutiti i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.

Filovati:
keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.

Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne pa služiti. Prijatno!
