top of page

URMAŠICE

Potrebno je

250 gr margarina

1 kiselo mleko

2 jaja

2 kašike šećera

1 prašak za pecivo

500 - 600 gr brašna

Sirup:

1 kg šećera

800 ml vode

1 vanilin šećer

1 limun

Umutiti omekšali margarin, dodati jaja i šećer, još malo mutiti pa dodati kiselo mleko i postepeno dadavati brašno sa praškom za pecivo.

Testo izručiti na radnu površinu i praviti kuglice veličine oraha

( ili veličinu po vašem izboru ). Svaku kuglicu pritisnuti na rende da dobiju prepoznatljivu šaru. Saviti krajeve kao kiflicu i redjati u pleh na papiru za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta. U šerpu staviti šećer, preliti vodom, izmešati i staviti da se kuva. Dodati vanilin šećer i limun isečen na krugove ili kriške. Kad priključa kuvati 7 - 10 minuta i skloniti sa ringle. Prohladjene urmašice poredjati u pleh i preliti vrućim sirupom. Ostaviti da se dobro ohlade i upiju sirup nekoliko sati. Prijatno!

1,511 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating